2012. november 4., vasárnap

Punnany massif, érted dobog a szív

"Tisztelet a barátoknak, akik felneveltek, a hangoknak, a rímeknek, az ütemeknek. Ez nem egy alkalmi kicsapongás, vedd nyugodtan üzenetnek!" 

  15 évvel ezelőtt két fiú, Máté és Roland összetalálkoztak Pécs városában. Akkor még igen fiatalok voltak így nem is gondoltak arra, hogy majd egykor ők lesznek az ország leghíresebb fiúbandája. 2003-ban a fiúk FankaDelivel kezdtek el együtt dolgozni egy közös számon, de a munkálatok két hónappal később abbamaradtak. Akkor döntötték el, hogy megalakítják a Punnany massif nevezetű együttest.

Az együttesnek az első elkészült anyaga elveszett, így csak 2006-ban jelenhetett meg első lemezük, Körkorkép címmel. A lemez elkészítésekor az volt a céljuk, hogy a mai emberhez szóljanak. Azt írják és mondják el, ami való és igaz. Nem kell a blabla halandzsa. Talán pont ezért szereti őket Magyarország igen nagy része, és persze ki kell külön emelnem Kiss Ádámot, aki különösképpen rajong értük.

A lemez kiadása után pár évre az együttes tagjaiból igen sokan külföldre mentek szerencsét próbálni, így a következő album váratott magára. De szerencsére megjött az eszük, benőtt a fejük lágya és visszajöttek kicsiny hazánkba, hogy tovább szórakoztassanak minket, és hogy a jobbnál jobb koncertjeikre járhassunk. 2009-ben jelent meg új albumuk Hanyag elegancia címmel, mellyel mindenkit levettek a lábukról. Még ebben az évben a Telik című számukat megválasztották az év dalának.


 2010-ben az együttesnek ismét megjelent egy albuma ShenKick címmel. Ebben sok híres zenész, köztük a 30Y-ból Beck Zoltán is részt vett. A fiúk rengeteget koncerteznek és Pécsett is jártak nemrég. Reméljük, lesz még sok-sok év, amit koncertezéssel töltenek, és persze, új albumokat is várunk tőlük.  Hajrá fiúk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése