2013. december 1., vasárnap

TEDD O:DA magad, avagy az ETE csapat pályafutása!

A TEDD O:DA egy online demokráciai verseny, amiben mi, az ETE (Ember és Társadalomismeret Etika) csapat, már 2 hónapja részt veszünk. A csapat tagjai: Ungi Fruzsina, Berczi Klaudia, Nagy Vivien, Korontos Sebestyén és Bacsmai Norina. A verseny mind a négy fordulója alatt olyan feladatokat kaptunk, amelyekben valami közösségi munkát kellett végeznünk, esetleg elbeszélgetni egy ilyen munkát végző emberrel. De nem is húzom tovább a szót! Hadd mutassam be nektek, min ügyködött az ETE csapat 2 hónapig...


I. FORDULÓ:
Az első fordulóban mindössze annyi volt a feladatunk, hogy a verseny zsűritagjaival kicsit megismertessük magunkat, honnan jöttünk, mit csinálunk... Ehhez egy kisfilmet készítettük:


További feladatunk volt egy Közösségi Szabály megírása, amiben megfogalmaztuk, hogy mi a szerepe a csapatkapitánynak, milyen módon osztjuk meg a munkát, miképp döntünk és mit szimbolizál a csapatunk logója (aminek megrajzolása szintén egy alfeladat volt).

II. FORDULÓ:
Ennek a fordulónak a kulcsszava az önkéntesség volt. Feladatunk az volt, hogy végezzünk egy nap önkéntes munkát. Mi a Misina Állatmenhelyet választottuk, ugyanis a csapat tagjai mind nagy állatbarátok, és egy ilyen önkéntes munkát mind nagyon élveztünk. Mi kutyákat sétáltattunk, de nem csak ebben lehet segíteni, hanem levélsöprésben, fűnyírásban, szemétszedésben, az állatok ápolásában és reklámanyag készítésében. Ha szeretnél segíteni, és van otthon fölösleges kutyatápod, vidd be a menhelyre, mert az ottani kutyusok nagyon  fognak örülni neki. Másképp is támogathatod őket: adód, vagy szüleid adójának 1%-val a 18303841-1-02 -es adószámra.


III. FORDULÓ:
A harmadik forduló célja az volt, hogy készítsünk  interjút egy olyan személlyel, aki bármilyen önkéntes munkát végez. A mi célszemélyünk Körtvélyessy Mónika lett, aki iskolánkban már többször tartott előadást a Sant' Egidio közösség afrikai önkéntességéről, valamint a pécsi hajléktalanok és nyugdíjasok ápolásáról. Azért őt választottuk, mert már diák kora óta önkénteskedik ennél a közösségnél, és a család, valamint a munka mellett  jut ideje arra is, hogy másokon segítsen. Nézzétek meg a következő videót, ami remélhetőleg rátok is hat:


IV. FORDULÓ:
Az utolsó forduló feladata tulajdonképpen az volt, hogy ennek a 2 hónapnak az élményeit megosszuk veletek. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése