2014. május 8., csütörtök

Staféta - interjú Horváth Mátyással (13.E)

A stafétát Matyinak adtam tovább. Igaz, mire elkészült ez a kis interjú, ő már közben elballagott a sulinkból, (de azért még pár érettségi vizsgája hátra van, amihez ezúton is kívánunk neki „egy kalappal”), és hát sosem késő megismerni egy érdekes srácot.

- Ha választhatnál egy szuper erőt, mi lenne az, és miért?
- Nem szeretnék szuperképességet, mert nincs ilyen. Bár hetente plusz egy napot beiktatnék csak magamnak, amikor rajtam kívül mindenki más megáll az időben, viszont én azt csinálhatok, amit akarok: pihenhetek : )

- Hova mész továbbtanulni, és mi leszel, ha nagy leszel?
- Az, hogy hova megyek, majd az érettségik után fog kiderülni. De egyetlen helyet jelöltem meg a PTE-ÁOK-t.

- Mire vagy a legbüszkébb?
- Szerény gyermek vagyok, úgyhogy ezt inkább megtartanám magamnak. Mindenki valamilyen szinten büszke az általa elért dolgokra vagy csak szimplán a környezetében élő emberekre, természetesen ez nálam is így van.De talán az lenne a leginkább ideillő válasz, hogy egyformán büszke vagyok.

- Mi a kedvenc filmed, zenéd, könyved és számítógépes játékod?
- Nem szeretem annyira a filmeket, inkább sorozat párti vagyok, filmeket is úgy szoktam nézni, hogy van egy szimpatikus színész, és megnézem a filmjeit. Ilyen például Ryan Gosling, és az egyik kedvencem tőle a Törés vagy a Drive. 
Mivel én is jártas vagyok a zenében, nem is szeretném, ha lenne egy kedvenc előadóm, mert úgy érzem, hogy ezzel eléggé „beskatulyázódnék". Szeretem a jó zenét, szeretem azokat a zenéket, amik nem ömlenek a rádióból és nem üvöltik 40ezren egy koncerten. Jó dolog sokféle zenéből csipegetni, és mindegyikből egy picit magaménak tudni. Sok zene van, ami hatással van rám, például Radiohead vagy Kasabian, vagy egy alt-j, ugyanakkor szeretek hallgatni jazz-t, funky-t, de igényesebb electro-t is hallgatok, mint például a francia Noisy freaks-et.
Nem játszom számítógépes játékokkal. Kedvenc könyvem sincs, sok jót olvastam már.

- Mit csinálsz szívesen szabadidődben?
- Mostanában kevés szabadidőm volt, de szeretek zenélni a zenekarral, akik mellesleg a barátaim, és ugyanakkor szeretek tanulni is.

- Ha lenne bakancslistád, mi lenne biztosan rajta?
- Élni, amit eddig is tettem.

- Kinek a bőrébe bújnál 1 napig, ha tehetnéd?
- Senki más emberébe nem bújnék bele, jól érzem így magam. Viszont 1 napig valamilyen állat szívesen lennék, érdekelnek a "gondolataik", már ha van ilyen nekik.

- Mi volt a jeled az oviban?
- Huuu… létra vagy vödör.

- Mit vennél, ha nyernél a lottón?
- 2/3-át biztosan eladományoznám klinikáknak és rászorulóknak. A másik 1/3-ot félretenném magamnak és a családomnak. De biztosan nem lenne ilyen vágyam, hogy vegyek egy Ferrarit vagy efféle dolgokat.

- Kávé vagy tea, fehér vagy fekete, mozgás vagy alvás?
- Kávé, ha tanulok, tea, ha szomjas vagyok. A fehéret nem szeretem, inkább a feketét választom. Mozgás vagy alvás?  Erre nem tudom, mit lehetne válaszolni. Szeretek mozogni, de ugyanakkor szeretem azt is, ha kialszom magam és van energiám mozogni.

- A későbbiekben is szeretnél a zenével foglalkozni?
- Mindenképpen. Öt éve zenélek, és szeretném még ezt folytatni, ameddig csak tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése