2014. július 12., szombat

7. Ördögkatlan fesztivál – avagy tudom, mit nem hagyhatsz ki idén nyáron (sem)

A fesztivál honlapja
A négy kis baranyai faluban (Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Beremend) hetedik éve él és virul egy olyan összművészeti fesztivál, ahol mindennek embermérete és emberi tempója van, ahol hallótávolságon belül egyszerre csak egy zene szól, de az micsoda zene! 
Augusztus 5. és 9. között több mint 400 koncerttel, színházi előadással, kiállítással, irodalmi esttel, beszélgetéssel, cirkuszi előadással, és szeretetteljes légkörrel várja az Ördögkatlan a fesztiválozókat. 

Az alábbi programokra mi biztos, hogy elmegyünk /megnézzük /részt veszünk /szájat tátunk /tapsolunk és melegen (na nem úúúgy) – szívesen - szeretettel ajánljuk Nektek is ugyanezeket tenni:
ARANY JÁNOS: TOLDI – Forte Társulat előadása
augusztus 5. (kedd) 16.00, és 20.00 NAGYHARSÁNY - TORNATEREM
A negyedéves fizikai színházi rendező-koreográfus osztály előadása Arany János klasszikusa nyomán, osztályfőnökük, Horváth Csaba rendezésében.

Bezzegakurvabeckek 
augusztus 6. (szerda) 20.00, NAGYHARSÁNY -NARANCSLIGET 
A Beck-fivérek a 30y-ból, Zoli és Zaza duója: egyszálgitár, ének, dob és gyönyörű-mély szövegek.


Rájátszás - IN MEMORIAM CSEH TAMÁS
augusztus 7. (csütörtök) 20.00, NAGYHARSÁNY - NARANCSLIGET 
Ismét a Katlanban: Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Háy János, Beck Zoltán (30y), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), Egyedi Péter (Óriás), Sárközy Zoltán (30y) és Jancsovics Máté (Kistehén).

CSEH TAMÁS-EST 
augusztus 7. (csütörtök) NAGYHARSÁNY - ÁROKPART BÁR
 • 18.00, Mélyrepülés A csurgói diákok Tamásra emlékeznek. „A szabadságot próbáljuk érzékeltetni, zeneileg.”
 • 19.00Kátai Zoltán – „Ha most látnál, Tamás!”Régi énekek mondója, Tamás énekes társa megidézi a barátot.
 • 20.00, Fenyvesi-Kerényi-Sipos Trió: Tiszta szívvel dúdolok – szubjektív válogatás József Attila és Cseh Tamás műveiből (Sipos Imre, Kerényi Zsolt, Fenyvesi Gábor)
 • 21.00, EklekTrió – a Cseh Tamás Dalnokverseny győztesei (Tóth Orsi, Szabó Mátyás, Sipos Gábor Gergő), különdíjuk: a Katlan!
 • 22.00Stolen Symphony - Egy kis melodikus rock borról és József Attiláról, majd torzított kocsmazene fuvolával. 

KATONA MOZI 
NAGYHARSÁNY - (Helytörténeti Múzeum mögött)
A színház szerelmeseinek igazi csemege: minden nap 21.30-tól a Katlan egyik idei díszvendégének, a Katona József Színháznak a legendás előadásait vetítik a csillagos ég alatt.
- augusztus 6. (szerda) 21.30 - Csehov: Három nővér (1986) Rendező: Ascher Tamás Főbb szerepekben: Végvári Tamás, Udvaros Dorottya, Básti Juli, Bodnár Erika, Szirtes Ági…
- augusztus 8. (péntek) 21.30 - Gogol: A revizor (1987) - Rendező: Zsámbéki Gábor Főbb szerepekben: Bán János, Blaskó Péter, Básti Juli, Sinkó László, Szacsvay László

WALNY TEATR színházi produkció
KISHARSÁNY - TEMPLOM – TEMPLOMKERT
Sátor, Báb, Víz, Tűz… és egy univerzális színész: Adam Walny. Lengyel, de érteni fogod.
 • Hamlet - augusztus 6. (szerda) 15.00, és  augusztus 7. (csütörtök) 14.00 Ilyen Hamletet még nem láttál: marionettek és bunraku bábok víz alatt és víz felett. Földi világ és spirituális világ, élettelen báb és élő ember találkozása. Claudius, Polonius, Ophelia és a többiek a földi világhoz tartoznak, a régi király az égiekhez – Hamlet Ég és Föld közt közlekedik.
 • Don Quijote - augusztus 8. (péntek) 21.00, és augusztus 9. (szombat) 21.00 Korszerűtlen hősök gyülekezete a Katlanban: Don Quijote nem normális – azért van itt. Adam Walny legújabb produkciója – ha kihagytad a Hamletet (vagy ha tetszett) nézd meg ezt a fantasztikus bábos-színészt! 

Bohóctámadás - Teatr Na Walizkach (PL)
augusztus 6. (szerda) 10.00, PALKONYA – MALOMPARK
Adva van két lengyel bohóc, bűvészmutatványok, akrobatika, egykerekű bicikli és vicc vicc hátán! Azt érezhetik kicsik is, nagyok is, hogy cirkuszban vannak.Improvokál társulat
augusztus 7. (csütörtök) 18.30, PALKONYA – FALUHÁZ
Az Improvokál társulat, ahogy a neve is mutatja, improvizációban utazik. Bármilyen teret megtöltenek kreativitással és humorral. Egy irányító szó, kívánság a közönségtől és rögtön átalakul a tér, határt csak a képzelet szab. Semmi sem biztos, kivéve az, hogy a szórakozás garantált.


Mennyekbe vágtató prolibusz – Budapesti Katona József Színház 
augusztus 8. (péntek) 14.30 és 18.00, PALKONYA – FALUHÁZ
Weöres Sándor verseit elmondja és válogatta: Fekete Ernő „Ködből kelnek a szók, gyorsabban a gondolatoknál; mondatok összeszövődnek, a semmit fogva az űrben.”

„AZ” – Kecskeméti diákszínjátszók 
augusztus 8. (péntek) 20.00, PALKONYA – FALUHÁZ
Díjnyertes előadás fiatalságról, szerelemről, szexualitásról…

PÉCSI BÖLCSÉSZ UDVAR: A nap témája: 450 éve született Shakespeare
augusztus 8. (péntek) PALKONYA – Faluház udvara
 • 14.30 Bölcsész Ételudvar: Reneszánsz konyha
 • 16.30 BÖLCSÉSZ IRODALMI UDVAR: Shakespeare kortárs tükörben
  Kerekasztal beszélgetés Shakespeare drámáinak mai érvényességéről, színházi, filmes, zenei feldolgozásairól. Résztvevők: Máté Gábor színművész, rendező (Katona József Színház), Oroszlán Anikó színháztörténész (SZTE), Andrew C. Rouse irodalmár (PTE), Sári B. László irodalomtörténész (PTE). Moderátor: P. Müller Péter színháztörténész (PTE) 
 • 18.30 Bölcsész Slam Udvar: Shake(s) poetry
  Slam poetry Shakespeare nyomán a Sopianae Slam csoport közreműködésével
 • 20.30 Bölcsész Zene- és Táncudvar
  Simply English koncert és Bojtor Mária reneszánsz táncháza
A helység kalapácsa 
augusztus 9. (szombat) 12.30, PALKONYA – MALOMPARK
Két kaposvári színész, Kőrösi András és Tóth Nóra elmesélik Petőfi fergeteges komédiáját – és közben készül a palacsinta (majd’ mindenki kap!)

FESZTIVÁL-HÁZASSÁGKÖTŐ PONT
PALKONYA - MOKOS PINCÉSZET nap mint nap 15.00-17.00
Gyere el pároddal, és kössetek házasságot a fesztivál idejére!

NYITOTT SZÍNPAD KÁVÉHÁZ
PALKONYA – augusztus 6-7-8-9. 10.00-12.00 
Fesztiválozol, de épp nálad van egy gitár, vagy szájharmonika? Vagy elmondanál egy verset? Itt megteheted!

VYLYAN TERASZ programjai:
 • Jelenkor-vendég: Egressy Zoltán - augusztus 7. (csütörtök) 15.00 - 16.30, A Jelenkor folyóirat főszerkesztője, Ágoston Zoltán új könyvéről, a Százezer eperfáról faggatja Egressy Zoltánt.
 • Jelenkor-vendég: Tompa Andrea - augusztus 8. (péntek) 15.00 - 16.30,Középpontban ezúttal Tompa Andrea Fejtől s lábtól című gyönyörűséges regénye.
 • Háy come Beck - augusztus 8. (péntek) 16.30-18.00, 
  Egy rockzenész (Beck Zoli) és egy író (Háy János) találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. 
 • Egymás Bábelében - Téri Sándor Szabó Lőrinc-estje - augusztus 8. (péntek) 18.00, Monológ a test és a lélek önzéséről, házasságról és tiltott szerelemről, erőről és erőszakról, bűnről, megalkuvásról és meghódolásról, szabadságról és rabságról, és még sok mindenről...
 • Slam-poetry a Vlyan teraszon - augusztus 9. (szombat)17.30-19.00, Versek, borok és panoráma… Slammerek: Horváth Kristóf "Színész Bob", Kövér András "Kövi", Pion István, Simon Márton, Tengler Gergely "TG


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése