2015. november 23., hétfő

Krimiest 2.0 avagy Ki ölte meg a borhamisítót?

November 19-én este került megrendezésre másodszor az Iskolai Könyvtári Éjszaka program. Egy régi bűntény felderítésében kértem a csapatok segítségét, a nyomozásra 14 csapat vállalkozott. A rendőrségi nyomozás annak idején sikertelenül zárult. A csapatokra várt az a feladat, hogy kiderítsétek, ami akkor a rendőrségnek nem sikerült.
Az est folyamán a csapatok bejárták az iskola minden zugát, elemlámpákkal elrejtett borítékokat kerestek, titkosírást, kódokat fejtettek meg, mindezt azért, hogy választ kapjanak arra a kérdésre, hogy ki, mikor, hol, miért és hogyan követte el a gyilkosságot.

Hegedűs Bence 9. A

Nagyon jól éreztem magam. Ha jövőre újból lesz, akkor itt a helyem. A „tojáskeresés” volt a legérdekesebb feladat. A borítékokat könnyen megtaláltuk, vagyis egyet nehezen, mert nem tudtuk, hogy hol volt a régi tesi terem. Amikor az alaprajzon megláttuk, akkor meg a borítékot volt kihívás megtalálni, mert ugyanolyan színű volt, mint a szekrény.


Dienes Rebeka 10. B
Nagyon jól éreztem magam! Igazság szerint mindegyik feladat tetszett, mindegyik más-más miatt. A legérdekesebb az volt, amikor meg kellett keresni egy régi képen a csokornyakkendős férfit. A mi borítékunk az első lépcsőfordulóban lévő vitrin tetején volt. Elég könnyen megtaláltuk. Nagyon szívesen mennék jövőre is! Jó este volt, a csapatok is jók voltak! Köszönjük!


Kamanczi Kíra Kimberli 9.C
Nagyon jól éreztem magam, izgalmas volt. Az a feladat nagyon vicces volt számunkra, amikor a "bombaszakértőhöz" kellett menni, de szinte az összes feladat nagyon jó volt. A legérdekesebb számomra az volt, ahol ki kellett deríteni, hogy ki volt a gyilkos egy feladatlap segítségével, bár az volt a legnehezebb is. A titkos borítékot könnyen megtaláltuk, a miénk egy virágtartóban volt elrejtve. A selfie-s feladatnál nálunk volt egy kis kavarodás, mert a mobilnet nem úgy működött, ahogy szerettük volna, de azon kívül nem volt annyira nehéz.

Raffai Krisztina és Tibor Dia 10.D
Nagyon jól éreztük magunkat, olyan volt, mintha egy horrorfilmben lennénk, már csak azért is, mert a folyosókon rémisztő zenék, időnként zörejek, sikolyok hangzottak fel. Igazából mindegyik feladat jó volt, de ami szerintem a legjobb volt, az a "nem hall, nem lát, nem beszél" játék. A borítékunkat könnyen megtaláltuk, a miénk a büfénél volt az egyik sörpad aljára ragasztva. A helyszínek közül egyedül Gregory Forest termét nem találtuk meg, ezért megvettük az infót. A többi már nem volt nehéz. Én biztosan eljönnék jövőre is, mert ez is nagyon tetszett. 

Fuchs Ágnes 12. B
Szerintem nagyon jó volt az este, nagyon jól éreztük magunkat. A „nem hall, nem lát, nem beszél” feladat volt a legjobb, nagyon sokat nevettünk. Ha jól emlékszem, a mi borítékunk a színpadra vezető lépcsőnél volt, nem volt nehéz megtalálni, a jelszóhoz vezető helyeket is könnyen megtaláltuk. Ha nem lennék végzős, szívesen eljönnék jövőre is, mert tényleg nagyon jó volt.Somogyi Dávid 12. C
A hangulat remek volt, én mindig is szerettem az iskola által szervezett programokat. Legjobban a „tojáskeresős” játék tetszett, itt az én szemem be volt kötve és a másik két társam irányított az információt tartalmazó tojások felé. A legérdekesebb, vagy inkább a legnehezebb feladat az volt, amikor a szökött rabok egy-egy kulcsot adtak cellatársuknak, de csak az egyik kulcs nyitotta a helyes információkat tartalmazó szekrényt. Szerencsére nyitott szemmel járunk az iskolában így könnyen megtaláltuk a Wartburg autó hátuljából készült tablót. A boríték a rendszám alá volt eldugva. Mindegyik helyszínt könnyen megtaláltuk, egyet kivéve, a bombaszakértő, alias Erdős Géza tanár úr rejtekét. Kerestük mindenfelé, végül a 33-as teremben leltünk rá. Nagyon szívesen jönnék jövőre is, csak végzős vagyok, de esetleg segítőnek jöhetek. Egyéb észrevétel: ez egy remekül megkomponált és kivitelezett rendezvény volt. Megmondom őszintén kellemes csalódás volt. Gondoltam, hogy jól fogok szórakozni, mert két gyönyörű lány volt a csapattársam, de ezt még megfűszerezte a Krimi est a kitűnő feladatokkal.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése