2017. november 14., kedd

Ajánlj egy könyvet - Az angyal

Bősz Luca (10. C) egy érdekes könyvet ajánl Nektek.

Cassandra Clare: Az angyal

Az írónő egyik korábbi, a Végzet Ereklyéi című könyvsorozatának, a Pokoli Szerkezetek című előzmény- trilógiájának első kötete.
Ez a könyv elénk tárja az Árnyvadászok világát. [Az Árnyvadászok nefilimek (félig angyalok, félig emberek), akiknek legfőbb célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.]

A történet a tizenhat éves Tessa Gray-ről szól. Szülei évekkel ezelőtt meghaltak, nemrég pedig nagynénje, aki felnevelte, szintén követte őket. Nem sokkal később bátyja, Nate, hívására Tessa a viktoriánus Londonba indul. Miután megérkezik, két különös nővér házába kerül, akik azt állítják, hogy fogva tartják fivérét, és ha nem teszi meg, amire kérik, akkor a fiú bánja. Több hét fogság alatt rájön, hogy különleges képességekkel bír.  A nővérek hozzá akarják adni a titokzatos Magiszterhez. De sikerül időben elmenekülnie, mikor egy kalandos szökés során találkozik az elbűvölő William Herondale-lel, egy ifjú árnyvadásszal. Ezek után az egész élete, ha az lehetséges, még jobban a feje tetejére áll. Will elviszi Tessát a londoni Intézetbe, ami a londoni Árnyvadászok főhadiszállása. Ott Tessa megismerkedik James Carstairsszel. Az árnyvadászok segítségével próbálja megtalálni Nate-et, és kideríteni, hogy mi is folyik itt. Közben pedig két árnyvadász is ellopja a szívét.

Megtalálják Tessa bátyját? És ki az a Magiszter? Hogyan alakul a szerelmi háromszög? Olvasd el, és megtudod!
Bősz Luca 10. C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése