2017. november 16., csütörtök

Ajánlj egy könyvet- Egy Gésa emlékiratai

Takács Gábor (11. D) könyvajánlójában Arthur Golden: Egy Gésa emlékiratai  című könyvet ismerteti Nektek.

     A történet egy elzárt világban élő kislányról szól, akit eladnak egy nagyvárosi gésaháznak. Itt
mindenki nagy jövőt lát benne, mert a japánoktól eltérően neki kék szeme van. Ez a vizet jelenti és azt, hogy talán bármire képes. Nagy fordulópont a lány életében, amikor találkozik az Elnökkel, aki fagyit vesz neki, és odaadja a kendőjét. Ettől a perctől kezdve a lány eltökélten gésává szeretne válni, hogy az Elnökkel lehessen. Azonban csalódás éri, amikor szembesül a gésák valódi életével, ahol a szerelem csak illúzió, és a nő feladata az, hogy szolgáljon tudásával, és elbűvölje a férfi szíveket akár egy pillantással. A történet drámai része akkor veszi kezdetét, amikor a már majdnem felnőtt lányt a háború sodorja messzire otthonától és szerelmétől. Az Elnök iránt érzett érzelmét erősen titkolja, nehogy tönkretegye a férfi karrierjét. A háború után visszatér a városba, és idővel újra ő lesz a leghíresebb gésa a városban.
Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik nem félnek könnycseppeket ejteni. És akik nagyjából ki vannak békülve a Rómeó és Júlia-féle beteljesületlen szerelem tudatával. Miután elolvastam, pár napig csak ez járt a fejemben. A könyv az első betűtől az utolsóig tele van érzelmekkel.

 Steven Spielberg produkciójában és Rob Marshall rendezésében készült filmváltozata 3 Oscar-díj, 3 BAFTA-díj és 1 Golden Golbe-díj nyertese. Nemzetközi bestseller.
                                                  

                                                                                                            Takács Gábor 11. D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése