2017. november 8., szerda

Ajánlj egy könyvet - Obszidián (Luxen 1.)

A pályázatra beküldött könyvajánlókat közzétesszük, remélve, hogy másoknak is megjön a kedve a könyv olvasásához. Elsőként Wolford Ildikó (11. D) könyvajánlóját olvashatjátok:

író: Jennifer L. Armentrout
Műfaja: Sci-fi, romantikus, fantasy
Jennifer L. Armentrout rendkívül sikeres könyvéről beszélünk, és hogy miért imádják ennyien?
És hogy én miért imádom?
Hát elmondom...
A könyv egy Katy nevű lányról szól, aki édesanyjával Floridából egy nyugat-virginiai kisvárosba költözik. A lánynak hamarosan kezdődik az utolsó éve a középiskolában. Még nem ismer senkit, így amikor megtudja, hogy egy vele egykorú ikerpár lakik a szomszédjában, édesanyja unszolására bekopogtat hozzájuk. Barátságos fogadtatás helyett – amire mindenki számítana– egy arrogáns, szemtelen srác, Daemon nyit ajtót, félreérthetetlen jelét adva annak, hogy nem akar barátkozni. Katy még aznap találkozik az ikerpár lány tagjával, Dee-vel, aki őszintén örül a lány érkezésének. Dee közvetlen stílusa és kedvessége megragadja a lányt, így nem kell sok idő, hogy összebarátkozzanak. A lány egyre több furcsaságot fedez fel az ikrek és a barátaik körül. Amikor Daemon megmenti őt egy halálos balesettől, mégpedig úgy, hogy megállítja az időt, a fiú kénytelen bevallani az igazat. Ő nem más, mint egy luxen. Ám ezzel csak még nagyobb veszélybe sodorja a lányt. A végső összecsapás – árumok és luxenek között – eredményére pedig senki se számít.

„Egy pillanatig átláttam a mély, szürke szemekben izzó, hitetlenkedő dühön. Fájdalom volt mögötte. És a tudat, hogy fájdalmat okoztam neki, égetett, mint a sav.”

Izgalmas, elképesztő, magával ragadó, nem tudtam letenni.Tökéletesek a karakterek: a könyvmoly lány és a város legmenőbb és legtitokzatosabb sráca. Szükségük van egymásra, hiába a sok konfliktus…. luxen és egy ember? Igen! Romantikus és izgalmas.

„Felnézett, és pillái alól olyan ragyogó zöld szem villant rám, amilyen nem is létezik. Átható smaragdszínük élénk kontrasztban állt bőre barnaságával”

Azoknak, akik szeretik a fantasyt és a romantikát, nagyon tudom ajánlani! Nagyon jó könyv! A folytatásokat se felejtsük el! Jó olvasást!
Wolford Ildikó 11.D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése