2019. február 25., hétfő

Farsang 2019.

Iskolánkban a farsang idén február 21-én került megrendezésre a 9. osztályosok számára.  Az idei farsang témája az állatok világa volt, így minden 9-esnek valamilyen állatnak kellett beöltözni. Volt, aki nem akart beöltözni, mert már jelmez nélkül is úgy érezte magát. 

A zsűri szerepét Halász Andrea tanárnő/ igazgató helyettes asszony, Burián Gábor igazgató helyettes, Gulyás János tanár úr/ iskola lelkész és Takács Gábor DÖK elnök töltötte be.
Minden osztálynak kisorsoltak egy totemállatot: a 9.A osztály a farkast, 9.B párducot, 9.C sólymot, 9.D majmot, 9.E osztály pedig a cápát kapta. Az osztályoknak egy táblát kellett készíteniük a totemállatukról.
Több előzetes feladatot is kaptunk még pl.: vicces állatos szelfiket kellett készítenünk, ezekhez vicces feliratokat írni, és ezt egy ppt-ben összeállítani. Osztályonként minél több plüss állatot kellett hoznunk, és ezek közül 3 plüssel egy rövid bábelőadást előadni. És egy osztálytánccal is készülnünk kellett, aminél az volt a feltétel, hogy valamilyen állatos zenére adjuk elő. A mi osztályunknak a farkas volt a totemállata, így a Dzsungel könyvéből a Farkas vagyok című számra táncoltunk.
Az osztálytáncokat a diákok remekül összehozták az osztályfőnökeikkel együtt. Voltak egészen komolyak, de akadtak viccesek is.

A feladatok közt volt pl. állathangok felismerése, állatokkal kapcsolatos villámkérdések, állatos zenének megfelelő táncolás.  A mi osztályunknak a kacsatáncra kellett táncolnia, de volt még pl. a „Riszálom úgy is”, a „Hattyúk tava", a "What does the fox say" című szám is. Minden osztály komolyan vette a feladatokat, még azokat is, amin sokat nevettünk. Az egyik legviccesebb feladat szerintem az volt, amikor az osztályokból 3 főnek ki kellett menni az utcára és megkérni embereket, hogy utánozzanak egy-egy állatot, majd ezt felvenni, és utána nekünk megmutatták a kivetítőn. Időközben az osztályfőnököket is elrabolták, a diákoknak pedig ki kellett szabadítaniuk őket, úgy, hogy három kérdésre helyesen kellett válaszolnunk. Ehhez képeket és zenét is kaptunk segítségül. Az utolsó feladat a fánkevés volt. A diákok nagyon szurkoltak az osztálytársuknak, hogy ő egye meg a leggyorsabban a fánkot. A farsang végén mindenki együtt karaokézta a „Ringat a víz!” című számot.
Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát ezen a délutánon.
Az eredményhirdetés hétfőn került sorra:
I. helyezett: 9. D osztály
II. helyezett: 9. C osztály
III. helyezett: 9.A osztály
IV. helyezett: 9.E osztály
V. helyezett: 9.B osztály
Mindenkinek gratulálunk az eredményéhez!

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése