2013. április 15., hétfő

Ki mit tud? a Széchenyi napokon


Április 10-én délután 3 órakor a Király utcai 16-os terem különös átváltozáson ment keresztül.  Nem csak az volt a rendhagyó, hogy a tanórai padok helyére rögtönzött nézőtér került, hanem kissé idézve a régi időket, - amikor még tornaszobaként szolgált a patinás épületben – tornaszőnyegekkel borították a padlót. Ebben a környezetben komoly arcú, koncentrált leánykák végezték bemelegítésüket versenyszámuk előtt. És akkor kezdődhetett is a program!
Göncz Rebeka a 7.a osztályból a nyolcadikos Szenner Szabinával és Balogh Barbarával alkotott szertornász triót, hihetetlen természetességgel és lendülettel mutatták be talajgyakorlatukat. Én nem láttam benne semmi hibát, bár a műfajhoz jobban értők is elismeréssel bólogattak a lányok előadása nyomán.
Néhány pillanattal később jött a második ’csoda’. Három apró lányka ritmikus gimnasztika programját mutatta be. A nézők csak lesték az elképesztő mozdulatokat és lazaságot, amiről a negyedikes sportoló tehetségek (Majoros Ivett, Szenner Zsanett és Fülöp Dorina) tanúbizonyságot tettek.
Aztán természetesen az ilyen vetélkedőkből soha nem hiányzó zenei blokk következett. Szerencsére a könnyűzenei szereplések mellett akadt egy komolyzenei produkció is, mely színesítette a skálát. Otterbein Laura  gordonkajátékát hallottuk először, aztán ismert és közkedvelt dallamok előadásával leptek meg minket énekes lányaink. Szegedi Ráchel 9. c osztályos tanuló szép hangszínével és egyszerű, bátor éneklésével sokunk figyelmét megragadta. Bízunk benne, hogy egy kis tapasztalattal a háta mögött majd képes lesz átvenni a stafétabotot Zeier Vikitől, aki iskolánk falai közt utolsó Ki kit tud-át élte meg. Viki nem okozott csalódást, magabiztosan és remekül énekelte el „búcsúdalát”. Harmadik dalos hölgyként Horváth Alexandra 11.c osztályos tanuló is gazdagította ezt a délutánt.
Két zenekarunk is játékát is élvezhettük. Mindkét formáció saját számát adta elő, de más stílust képviselve. Magával ragadó, igazi klubhangulatot teremtő volt Pető Szabolcsék előadása, majd az udvaron – kissé fenyegető felhők árnyékában -  hallhattuk Csiga Balázsék produkcióját.
Volt a délutánnak egy „főszereplője” is: Varga Dániel 10.d osztályos tanuló két  kategóriában is indult, mindkettőben saját művét adva elő: egy verset, illetve egy dalt, melyet gitáron kísért.
Szóval láthatjuk, hogy egy nagyon sokszínű és szórakoztató, röpke egyórás időtartamú műsort raktak össze iskolánk tehetséges diákjai. Akik megtisztelték őket azzal, hogy megtekintették a produkciójukat, feldobva, jó hangulatban köszöntek el az előadóktól, s mentek haza úgy, hogy azt érezték: na, ezért tényleg érdemes volt egy kicsit tovább maradni a suliban. (Zárójelben megjegyzem, nem sok ember mondhatta ezt magának. Sajnos. Jó lenne, ha többen éreznénk úgy, hogy egy tanévben egyszer szívesen maradunk még az iskolában azért, hogy megismerjük társainkat egy másik oldalukról is, hogy büszkék legyünk arra: a mi iskolánk ilyen sokszínű, hiszen ennyi különleges képességű diák jár ide.)
 Eredmények: 
Arany minősítést kapott: Szenner Szabina - Balogh Barbara - Göncz Rebeka szertorna produkciója
                                     Szenner Zsanett és Fülöp Dorina RG bemutatója
                                     Zeier Viktória könnyűzene-ének száma
                                     Pető Szabolcs és csapata könnyűzene-zenekar kategóriában

Ezüst minősítést kapott: Majoros Ivett RG gyakorlata
                                    Szegedi Ráchel könnyűzene-ének produkciója
                                    Varga Dániel versmondása
                                     Surface Tensión (Csiga Balázs és csapata) könnyűzene-zenekar kategóriában

Bronz minősítést kapott: Otterbein Laura komolyzene gordonkaszólója
                                      Horváth Alexandra könnyűzene-ének száma
                                      Varga Dániel könnyűzene-szólóhangszer kategóriában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése