2017. szeptember 20., szerda

Interjú Jobbágy Kata tanárnővel

A 2017/2018-as tanévben 2 új tanárnő érkezett iskolánkba. Most kicsit közelebbről is megismerhetjük őket. Első interjúnkat Jobbágy Kata tanárnővel készítettük, aki németet tanít.


1. Német mellett van más szak is, amit tanít?
Igen, német-orosz szakon végeztem az egyetemen, így ha van vállalkozó szellemű tanuló, akkor oroszt is tanítok.


2. A Széchenyi előtt hol dolgozott / tanított?
Az elmúlt évben  a Bükkösdi Általános Iskolában tanítottam, előtte pedig a NEVKO-ban, de a tanári pályámat a Katedra Nyelviskolában kezdtem, ahol nagyon sokat tanultam. Itt a mai napig tanítok iskola után, valamint a Csányi Alapítványnál vagyok fejlesztő tanár, immáron 4 éve. Ezen kívül nyelvvizsgáztatok is Origó és TELC nyelvvizsga rendszerekben.


3. Németen kívül milyen nyelven beszél?
Angolul és oroszul.

4. Mit szeret csinálni szabad idejében?
Leginkább fotózni szeretek, ez az, ami legjobban kikapcsol. Emellett szívesen olvasok, és különböző játékokat, feladatokat készítek a tanórákra.

5. Sportol valamit most vagy korábban?
Sok sportágat kipróbáltam, de versenyszerűen egy sportágat sem űztem. Ha sportnak nem is nevezhető, de 2010-ben letettem a futball játékvezetői vizsgát, és 3 évig működtem Baranya megyében, mint játékvezető-asszisztens.
Mostanság, ha időm engedi futni járok.

6. Miért hagyta abba a játékvezetést?
Nem mondanám, hogy abbahagytam a játékvezetést, inkább csak szüneteltetem. Volt egy súlyos gerincműtétem, ami után hosszú felépülési idő jött, és sokat ki kellett hagynom. Emellett sokszor szombatonként is dolgozom, így az egy szabadnapomat inkább családi közegben töltöm el. De tudom, hogy még egyszer visszatérek a pályára.

7. Mik szerepelnek a bakancs listáján?
Sokszor jártam Németországban, de a fővárost, Berlint, még nem láttam, így oda mindenképpen szeretnék egyszer eljutni. Valamint szeretnék egyszer egy kisebb/nagyobb fotóversenyen a díjazottak között lenni.

8. Van házi állata?
Igen, egy golden retriever kutyusunk van.

9. Ha lenne 3 kívánsága, miket kívánna?
Én inkább a kemény munkában, a céltudatosságban és a kitartásban hiszek. Ezzel a hármassal pedig minden olyan dolog megvalósítható, amit az ember kíván.

10. Milyen filmeket/sorozatokat szeret?
A filmekhez nincsen türelmem, így leginkább sorozatokat nézek. Nagy kedvencem a The Big Bang Theory és a The Man in the High Castle.

11. Mindig is tanár szeretett volna lenni?
Az egyetemi évek alatt még nem voltam biztos abban, hogy tanár szeretnék lenni, sokkal jobban vonzott a tolmács, szakfordítói szakma. A tanítási gyakorlatok során azonban annyira megtetszett a tanítás "világa", hogy benne ragadtam.

12. Ha most választhatna, akkor mit dolgozna?
Úgy gondolom, hogy megtaláltam azt, amit igazán szeretek csinálni, így nem lennék más, mint tanár.
2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó tanár! Nekem is tanított régebben németet... Imádtuk az óráit! :)

    VálaszTörlés
  2. Engem is tanított munkanélküli koromban német nyelvre! Le előtte a svájcival, mint tanár és Emberként is!

    VálaszTörlés