2018. december 13., csütörtök

Egy igazi karácsonyi meglepetés - Pécsi Rotary Advent

Ebben a tanévben is hatalmas öröm és meglepetés érhette iskolánk egyik tanulóját, hiszen karácsonyi ajándékként a Rotary Club ismét felajánlott egy 100 ezer forintos összeget annak a diáknak, akinek tanulmányi eredménye, iskolai aktivitása kiemelkedő, illetve szociális körülményei miatt jogosult egy ilyen támogatásra. A Diákszem megkérte Martinek Dániel 11. A osztályos tanulót, hogy készítsen egy rövid interjút az ünnepelttel ebből a nagyszerű alkalomból.


- Köszönöm, hogy elfogadtad a megkeresésemet erre a beszélgetésre. Kérlek, először mutatkozz be.
- Áldorfai Zoénak hívnak, 12. D osztályos tanuló vagyok.

- A Rotary Klub jóvoltából idén te vagy az a kiemelt tanuló, aki karácsony alkalmával 100 ezer forint jutalomban részesült. Osztályfőnököd és az iskola vezetősége ajánlott Téged erre a díjra. Milyen érzés, hogy Rád gondoltak? És mit gondolsz, miért éppen Rád?
- Nagyon jó érzéssel tölt el, és jól esik az, hogy ilyen módon is elismerik a munkámat. Jó a tanulmányi átlagom, és 4 éve vagyok az iskolai kórus tagja, 2 éve hangszeren is kísérem, emellett informatika és matematika versenyeken is részt szoktam venni. Úgy hiszem, ezekkel érdemeltem ki ezt a nagyon megtisztelő meglepetést.

- Amikor megtudtad, hogy Te vagy a kiválasztott, milyen gondolatok kavarogtak Benned? 
- Kicsit sem számítottam rá, hogy én fogok „nyerni”, először nem is értettem, hogy mi történik körülöttem. Majd mikor már többen is gratuláltak nekem, többek között az Igazgató úr is, és felhívtak a színpadra, akkor fogtam fel, mi is történik. Teljesen meg voltam döbbenve.

- Hallottál már korábban is a Rotary Klub nagylelkűségéről? 
- Igen, először akkor hallottam róla, amikor 9. osztályos voltam, és éppen ugyanígy megjutalmaztak egy széchenyis diákot. Az énekkarral akkor is részt vettem az eseményen. Akkor még kívülállóként.:) 

- Gondoltál már arra valaha is, hogy egyszer te is lehetsz az a bizonyos egy fő? 
- Őszintén szólva, nem. Nem gondoltam volna, hogy valaha is ekkora jutalomban részesülhetek.

- Mi a véleményed az ilyenfajta adakozásról?
- Szerintem nagyon jó dolog, remek kezdeményezés, mivel olyan diákokat támogatnak, akik nem olyan tehetősek, viszont szorgalmasan tanulnak és az iskola élet aktív tagjai. És az, hogy pont karácsonyra van időzítve… szóval nagyon jó dolog.

- Vannak már terveid, mire fogod fordítani ezt az összeget?
- Fizikából szeretnék érettségizni, és a felkészülés szempontjából mindenképpen szeretnék egy kisebb összeget fordítani arra, hogy különtanárhoz járhassak. Illetve a továbbtanulást Budapesten képzelem el, ezért is nagyon jól jön ez az összeg, hogy legyen egy kis kezdő tőkém a fővárosi élet elindításához.
Gratulálunk a díjhoz! Nagyon szépen köszönjük a beszélgetést, és boldog ünnepeket kívánunk!

 Martinek Dániel 11. A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése