2013. május 17., péntek

Humán tagozatosok színi bemutatója

Április 23.-án megrendezésre került az iskolánk humán tagozatos osztályainak színi bemutatója. A tehetséges diákok a Nagy Lajos Gimnázium előadótermében adták elő a remekül sikerült darabokat, melyre oly sokat készültek. A felkészülések nem voltak hiábavalóak, mind osztályilag, mind egyénileg remekül szerepeltek.

A színi bemutató első fellépői a 9.b osztályos tanulók voltak. Legfiatalabbak lévén ez volt az első közös színdarabjuk. Egy magyar népmese feldolgozással készültek, aminek Jankó és a 3 elátkozott királykisasszony volt a címe.  Népmeséhez híven itt is mindenki elnyerte méltó jutalmát és jól megérdemelt büntetését. Felkészítő tanáruk Németh Eszter tanárnő volt.

A következő előadást a trójai mondakörből kiragadott részlet alapján adták elő, mely a trójai háború előzményeit mutatta be. A darab címe Parisz ítélete volt. A 10.e osztályosok előadásában láthattuk. A színdarabot Németh Eszter tanárnő írta és rendezte.

A harmadik bemutatkozó osztály a 11.e volt. A legyező című darabot adták elő. A darab során alaposan összekuszálódtak a szálak, már-már azt is nehéz volt tudni, hogy az a bizonyos használati tárgy éppen kinél van. Humoros, bárkit jókedvre derítő produkciót láthattunk tőlük és a díszlet is nagyon ötletes volt. Az előadásnak akkora sikere volt, hogy a visszatapsolásnál még a berendezés nagy része össze is dőlt. Felkészítő tanáruk Kovács Krisztina tanárnő volt.

Negyedikként - egyben utolsóként a 12.e és 13.b osztályosok léptek színre. A két osztály A 12 dühös ember című filmet vitte színpadra. Teljesen átlagos 12 esküdt egy teljesen átlagos gyilkossági ügyben kell ítélkeznie. Vagy talán mégsem annyira átlagos minden? A színészek remekül azonosultak a karaktereikkel. A darab nagy sikert aratott, többszöri vissza tapsnak örvendhettek. Pasku Györgyi tanárnő készítette fel a csapatot.

Köszönjük a szereplőknek a sok felkészülést, a sok időt és munkát, amit rászántak arra, hogy minket szórakoztassanak. Gratulálunk nekik, és további sok sikert és kitartást!








Heidinger Zsanett Zsaklin és Emesz Sára

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése