2024. február 1., csütörtök

Rejtélyek Éjszakája 2024. - Interjú a győztesekkel

Az idei év Rejtélyek Éjszakáján 18 csapat vett részt. A Mágikusz Széchenyikusz Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola legjobb varázslótanoncai Bartó Csilla, Egervári Bence, Tajti Fanni, Zsifkó Luca (12.C) lettek, velük készült most interjúnk.

Miről szólt a Rejtélyek Éjszakája program?

Csilla: Ezen az "éjszakán" varázslók lehettünk egy estére. "Házakba" sorsoltak minden csapatot. Mi a Humpty Dumpty (sárga) házba kerültünk. Tanórákra kellett bejárnunk, pl.: mágiatan, meg Sötét Varázslatok Kivédése, ahol varázsigéket kellett mondanunk és varázspálcákkal párbajozni, stb. Az órák 8 percesek voltak, amiken gondolkodtató, illetve gyakorlati feladatokat is meg kellett oldanunk. Plusz pontokat gyűjthettünk az egyéni öltözékre, valamint a gyorsaságra is.

Luca: Ezen kívül a 2 db lyukas órában külön feladataink is voltak, pl.: Varázslatos lényvadászat. Ugyanis az iskolában elbújtak ezek a varázslatos állatok, és nekünk be kellett gyűjteni minél többet egy telefonos alkalmazás segítségével. Ezek a Varázslények csak a varázsvilágban léteztek.

Bence: A tanórák után, a feladatok segítségével egy vizsgamondatot kellett összeraknunk (amit furfangos módon lehetett csak megfejteni) és felmondanunk, vagyis vizsgáznunk az igazgató úr előtt.

Fanni: Minden csapat kapott egy-egy varázspálcát és egy sárkánytojást is, amire nagyon kellett vigyázni, hogy nehogy összetörjön.

Melyik tanóra volt a legérdekesebb?

Csilla, Bence: A legérdekesebb óra az alkímia óra volt, ott egy periódusos rendszer alapján kellett megoldani egy rejtvényt, bájitalokat önteni, és kinyitni egy sárkánytojást.

Fanni: Szerintem a rúnaismeretek óra volt a legérdekesebb. Titkos rúnaírást kellett megfejtenünk, és ennek segítségével egy titokdobozt kinyitni.

Luca: Számomra az volt a legjobb óra, amikor a varázsigéket kellett tudni fejből, és a másik csapattal párbajoztunk.

Melyik tantárgy ment a legnehezebben?

Csilla: Nekem a legnehezebb a látnoki ismeretek óra volt. Nekem sajnos nem sikerült megtanulnom ezt a képességet, ezért nem is nagyon ment.

Fanni: A legnehezebb óra véleményem szerint a mugli nyelvismeret volt. Nagyon nehéz volt kimondani azokat a fura neveket és közben még mutogatni is kellett.

Hogy éreztétek magatokat az estén?

Csilla: Én személy szerint jól éreztem magam, a programok érdekesek voltak! A csapatom tagjai nagyot dobtak a kedvemen. Tetszett az is, hogy az idei program eltért az eddigiektől.

Fanni: Nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, meg néha féltünk is, pl. az "elátkozott folyosón", de összességében nagyon jó volt. A Boszorkány és Varázslóképző Iskolában sok mindent tanultunk, és kamatoztathattuk is a tanultakat. Varázsoltunk, kódokat fejtettünk, bájitalt készítettünk, és még sok más varázslatos és emberfeletti dolgot.

Ajánlanád-e ezt a programot a másoknak?

Csilla: Igen, mert jó csapatépítő program, illetve az iskolát és a tanárokat megismerheted egy másik, kellemesebb szemszögből. 

Bence: Én nagyon ajánlom ezt a programot másoknak is, azért mert itt meg tudod, milyen ha csapatban kell dolgozni, és sok új dolgot ki tudsz próbálni. 

Luca: Ajánlom, igen, nagyon érdekes volt és vicces is. A tanárok is beöltöztek varázslónak, az igazgató volt a főmágus.

Fanni: Persze, hogy ajánlom! A szürke hétköznapokban nem találkozhatunk ilyen eseménnyel, kipróbálhatjuk magunkat olyan dolgokban, amikben ezelőtt nem volt részünk. 

Gratulálunk, és köszönjük az interjút!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése