2015. október 19., hétfő

Természettudományos Projektnap a Tettyén

Október 13-án kedden, az 5-7. órában került megrendezésre a Természettudományos Projektnap, melynek helyszíne idén is a közelünkben lévő Tettye volt. 

Ezen a nemes eseményen azok vehettek részt, akik valamilyen fakultációra járnak az öt reál tantárgy egyikéből. Ebből következik, hogy öt állomás volt. A csapatoknak öt állomáson kellett feladatokat megoldani az adott tantárgyból, mindegyik feladat kapcsolódott valahogyan a Tettyéhez. A csapatokat úgy válogatták össze tanáraink, hogy minden fakultációból legyen egy személy. Kezdésnél a csapatok kaptak egy útmutatót és egy térképet, és indulhattak az állomások felé.

Az egyes állomásokon érdekes feladatokat kellett megoldani. Pl.: informatikából a Sighter nevű telefonos alkalmazás segítségével kellett képeket beazonosítani, "levadászni", hogy hol készülhettek a Tettyén, és azt nekünk is lefényképezni. A matekos helyszínen matematika feladatokat oldottunk meg együttes erővel, hogy hány pontunk lett a 15-ből, az maradjon a mi titkunk.
Fizikából végre hasznosíthattuk az eddig tanult információkat a gyakorlatban is. A tettyei kilátóról egy gesztenyét ledobva kellett megmérni annak magasságát. Érdekes és tanulságos feladat volt!
Földrajzból a Tettye városrész domborzatához, jellegzetességeihez (a patak, a barlang, a tér) kapcsolódott a feladatsor, már akinek ez új volt, de akik földrajz fakultációra jártak, úgy töltötték ki a feladatsort, mintha a nevüket írták volna.
Nekem legjobban a biológiához kapcsolódó feladvány tetszett, lehet azért is, mert biológia fakt-ra járok. Itt védett növényeket és a Mecseket kutató tudósokat kellett megnevezni.
Miután mindenki végzett a feladványok megoldásával, hazamehetett. Véleményem szerint egy nagyon jó program volt, és a résztvevők, így én is, élvezték.
Utólagos feladatként még a csapatoknak a projektről összefoglalót kell készíteniük (plakát, tabló, portfólió, gyűjtemény), és minden részt vevő diák osztályzatot is kap a pontverseny eredménye és a leadott összefoglaló együttes értékelése alapján.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése