2015. december 18., péntek

Humán tagozatos osztályok színi bemutatója

2015. december 15-én került megrendezésre a humán tagozatos osztályok színi bemutatójára, mely a ciszterci Nagy Lajos Gimnázium dísztermében kapott helyet. Remek előadásokat láthattunk. Az osztályok rengeteget dolgoztak, próbáltak, és mikor sor került a bemutatóra, a diákok egy színvonalas előadással örvendeztettek meg minket, amin látszott a rengeteg felkészülés és gyakorlás. Apró hibák, persze, becsúsztak, időnként kicsit zavarta a mű élvezetét, mikor a szereplő nem tudta a szövegét (ha valaki nem fektetett elég nagy hangsúlyt a memorizálásra, vagy nem vette komolyan). Persze ez volt a ritkább eset.  
  A 9.B osztály Szophoklész: Oidipusz király című tragédiáját adta elő. Nagyon ügyesek voltak a "kicsik", eltekintve az apróbb bakiktól, remekül szerepeltek. Ez volt az első fellépésük, mondanom sem kell, így még nagyszerűbbnek számít a teljesítményük.
  Utánuk következett a 10.B osztály Shakespeare: A windsori víg nők vígjátékával (inkább bohózat), ami nagyon mulatságos volt. A hölgyek pompásan szemléltették a női szeszélyességet és ravaszságot, nekem ez tetszett benne a legjobban.
  Harmadikként a 11. B osztály tanulói léptek a színpadra. Voltak diákok, akik egyenesen brillíroztak, és ez rengeteget emelt a színvonalon. (Ezt csak azért jegyzem meg, mert bizony a súgónak itt is akadt dolga időnként a nagy izgalom, lámpaláz miatt) de ettől eltekintve egy igazán pazar darabot láthattunk!
 Végül a végzős tagozatos diákok következtek: a 12. B és 13. E osztály. Mindkét osztály nagyon jó darabot adott elő, és látszott a rengeteg felkészülés mellett, hogy ők már igazán élvezik a szereplést! Ha esetleg becsúszott egy baki, akkor azt remek improvizálással megoldották, látszott, hogy nem ma kezdték. A 12. B osztály darabja módfelett mulatságos volt, míg a 13.E osztály előadása a 20. századi magyarországi társadalmi berendezkedést szemléltette.
 Összegezve, nagyon jól éreztem magam az este folyamán, jó kedvvel hagytam el a dísztermet, és rajtam kívül sokan mások is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése