2017. november 21., kedd

Ajánlj egy könyvet! pályázat eredményhirdetése

Könyvajánlók – vannak még olvasó emberek!

Irodalom szakos tanárként örültem, hogy akadnak még diákjaink körében olyanok, akik vállalják azt a ma már szinte különcségnek számító titulust, hogy „olvasó ember”. Készséggel fogadtam azt a kérést, hogy értékeljem és véleményezzem a pályázatra beérkezett ajánlókat. Kíváncsi voltam, hogy mit olvasnak azok, akik még bírnak kezükben könyvet is tartani, nem csak telefont. Úgy látom, hogy a fantasy magasan veri a mezőnyt érdeklődési terület szempontjából. Valóban ez egy érdekes és sok lehetőséget magában rejtő műfaj, emellett azért az is észrevehető, hogy az alkotók kicsit kezdenek kifogyni az ötletekből, és bizony sok az ismétlődő séma, karakter. No, de ez nem baj! Úgy vélem, ha egy könyv kedvet csinál egy másik elolvasásához, akkor már értéknek számít napjainkban.
Az értékelésben semmiféleképpen nem akartam tehát azt a szempontot szerepeltetni, hogy milyen szépirodalmi minőséget képvisel az adott olvasmány, mert most nem ez volt a cél. Könyvajánlót kellett írni. Tehát az ajánlás hatását mértem fel: kedvet csinált- e a mű elolvasásához? Az ajánló személy mennyire tudott azonosulni az általa képviselt alkotással? Meggyőző és őszinte volt-e a könyvismerete, a „fülszövege”?
Nos, egyetlen pályázónak sem kell vesztesnek éreznie magát. Mindenki remekül érvelt és kiállt a választott műve mellett. Ügyesek voltatok. Gratulálok nektek ezért.
Sorrendet állító kötelességem ugyanakkor, hogy a jók közül a legjobbakat kiemeljem. A fenti kérdésekre számomra a következő ajánlók adták a legteljesebb választ:

1. helyezett: Czinege Csilla 10. C osztályos tanuló az Üldöztetve című könyv ajánlásával
2. helyezett: Takács Gábor 11. D osztályos tanuló az Egy gésa emlékiratai című könyv ajánlásával
3. helyezett: Török Virág 10. D osztályos tanuló A lány, aki tud repülni című könyv ajánlásával.

További jó olvasást kívánok  mindenkinek!!! Hiszen a valódi főnyeremény az, hogy értékesen és élvezetesen tudjátok eltölteni a szabadidőtöket! 😃

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése