2023. november 18., szombat

Látogatásunk a Hachiko Kutyamenhelyen

November 17-én néhány 10. B osztályos tanuló megkapta azt a lehetőséget, hogy személyesen adja át az iskolában összegyűjtött adományokat a Hachiko menhelynek, illetve kutyusoknak. Az osztás mellett sikerült egy gyors interjút készítenem az egyik ott dolgozóval.

Milyen okból hozták létre a menhelyet?

Megtudtuk, hogy egyre több a kidobott állat és az állatkínzás, szóval elkezdtünk mentegetni  1-1 kutyát, akivel találkoztunk. Később azt is megtudtuk, hogy ez tömeges dolog, szóval ez itt nem fog megállni, hogy 1-1 kutyust megmentettünk. Szükség van erre a menhelyre meg az összes többire is, ami van. Gyakorlatilag az állatszeretet mozdított meg minket, meg az, hogy láttuk, hogy mennyit szenvednek a szerencsétlenek.

Körülbelül hány kutya van itt jelenleg?

Most 32 kutyus van a menhelyen, de kihelyeztünk ideiglenesekhez is idős kutyákat.

Milyen adományokat fogadnak a legszívesebben?

Kaját minden mennyiségben. Vannak allergiás kutyáink, ők nem ehetnek mást, csak hipoallergén tápot. Takarót, törölközőt, mert rengeteg fogy belőle. Azon kívül, hogy be vannak most már szalmázva az ólak, minden kutyának van ágya is, amiket szépen betakarózunk.

Menhelyükön mi az örökbefogadás folyamata?

Mi szigorúak vagyunk, tehát nagyon nehezen adunk örökbe. Megszoktuk kérni a gazdit, hogy jöjjön el, látogassa meg kiszemelt kutyust, és ha kölcsönösen szimpatikusak egymásnak, akkor mehet a következő, hogy elmegyünk környezettanulmányra. Ha van másik állat, akkor visszük a kutyust, hogy ők milyen kapcsolatban lesznek egymással. Ha minden rendben, és mindenki mindenkit szeret, mindenki mindenkinek szimpatikus, akkor örökbe adható. Ezután eljön a gazdi, elkészítjük a papírokat, és akkor elviszi. Már volt olyan, hogy elvittük a gazdihoz, és visszaszökött hozzánk, úgyhogy itt vehető csak át a kutyus, nem visszük házhoz. 

Mikor lehet jönni Önökhöz látogatóba? 

Megbeszélés alapján bármikor. Hétköznap 11 órától sötétedésig, nyáron akár 8-ig, 9-ig is, vasárnap pedig szinte egész nap itt vagyunk.

 

Innen is köszönjük az összes adományt, segítséget!



2 megjegyzés: