2022. december 8., csütörtök

Pécsi Rotary Advent - Interjú Kovács Richárddal

Ebben a tanévben is hatalmas öröm és meglepetés érhette iskolánk egyik tanulóját, hiszen karácsonyi ajándékként a Rotary Club ismét felajánlott egy 100 ezer forintos összeget annak a diáknak, akinek tanulmányi eredménye, iskolai aktivitása kiemelkedő, illetve szociális körülményei miatt jogosult egy ilyen támogatásra.  Az idei évben Kovács Richárd 12.D osztályos tanuló lett a Rotary díjazottja. 

Mi motivált arra, hogy küzdj a céljaid eléréséért? Kik segítettek, támogattak téged?

               A legnagyobb motivációm az, hogy elérjek valamit az életemben, ami miatt emlékezni fognak rám. Feltehetően nem a Rotary elismerése adja ezt meg, de mindenképpen tovább motivál, hogy soha ne adjam fel. A barátaim, szüleim mindenben támogatnak engem, bármiről is legyen szó. Kiemelném Faragó Norbertet, akivel minden versenyen együtt indulunk, néha riválisként, de általában csapattársként.

Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

               Számomra a legnagyobb sikerem a tavalyi IdeaFest ötletversenyre elvitt ötletünk megvalósítása. Ez volt az első olyan szakmai projektünk, amibe több száz órányi munkánk van, és elkönyvelhetjük egy befejezett műnek. Természetesen nem valósulhatott volna meg csapatmunka nélkül, itt is megemlíteném Faragó Norbertet, illetve Tóth Martint.

A Rotary elismerése hatott valamiképpen az életedre? Milyen lehetőségeket nyitott meg számodra? Mit tervezel, mire költöd majd a jutalmat?  

               Az elismerés egy újabb motivációt ad, hogy ne adjam fel, amit el szeretnék érni az életemben. Vannak rosszabb napok az életemben, akkor elég erre visszagondolnom. Még nem terveztem el, hogy mire fogom költeni a jutalmamat, de bizonyára valami hasznosra.

Volt vagy van példaképed?

               Talán a szüleimet mondám példaképnek, mert én is ilyen támogató szeretnék lenni, mint ők.

Végzősként milyen érzés a Széchenyibe járni? Mik a legjobb emlékeid az itt töltött időszakból? Mik a terveid a jövődet illetően?

               Először féltem az utolsó évtől, mivel azt hittem, hogy semmi szabadidőm nem lesz, ehelyett ugyanúgy van időm mindenre. Október közepén lehetőségem volt elmenni Bécsbe 3 hétre szakmai gyakorlatra az Erasmus+ mobilitás projekt keretei közt, ami számomra a legjobb emlék volt ebben a négy évben. Persze, ezenkívül még az IdeaFest is szuper élmény volt. Érettségi után szeretnék továbbtanulni az informatika területén. Az informatika ágazatán belül a mérnök- vagy programtervező informatika irányban gondolkodom.

Gratulálunk a díjhoz! Nagyon szépen köszönjük a beszélgetést és boldog ünnepeket kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése