2023. február 27., hétfő

Szuperhősök a Széchenyiben - Farsang

Idén végre semmi akadály nem jelentkezett, ami miatt ne tudtuk volna megünnepelni a farsangot. Egy pár éves kihagyás után a Diákszem tagjai és a tanári kar közösen megszervezett egy mókás, interaktív programot a legújabb széchenyisták, a 9. évfolyam számára. Ebben az évben a szuperhősök volt a téma.

Mikor az osztályfőnökeink közölték a hírt, a legtöbbünk kicsit sem örült neki. Főképp a tánchoz szükséges ötletnek a hiánya és a szervezés felelőssége miatt. Az első pár napban mindenki értetlenül állt és agyalt, hogy mit is lehetne kitalálni. Az én osztályomnak egyenesen hetek kellettek a táncmozdulatok kifundálásához. Őszintén azt hittem, kicsúszunk a határidőből. De végül összeállt a kép. 

Az osztályok elkezdték gyakorolni a táncaikat. Eközben kiosztották az eszközlistát, ami meglepőbb volt, mint eddig bármi a farsanggal kapcsolatban. Számomra az egyik ilyen volt a kalapács. Szerintem jogosan merült fel a kérdés - mégis mit kezdünk mi egy kalapáccsal? A nagy készülődés közepette sokunk nem is volt tisztában azzal, hogy bizony közeleg a rendezvény időpontja. Egyszóval hamar eljött a farsang napja.

Az egész "buli" a 16-os teremben került megrendezésre. Oda tódult le az egész évfolyam, a zsűri és a szervezők. A diákokon észrevehető volt egy könnyed izgalom. Nem tudtuk, hogy mire számíthatunk. Mikor az osztályok egymás után prezentálták a közös alkotásukat, elszállt a feszültség teret adva a jókedvnek és az önfeledt vidámságnak. Ezt a farsangot szervező tanároknak és diákoknak is köszönhetjük, akik játékos feladataikkal feledtették a diákok aggályait, emellett a résztvevő tanulók együttesének is érdeme a farsang remek hangulata.

Viszonylag gyorsan végeztünk a feladványokkal, és véget is ért az ünnepség. A verseny eredményeit csak egy nappal később tudtuk meg.

Első helyen végzett a 9. A osztály, második helyen a 9. B, harmadik helyen a 9. C és negyedik helyen a 9. D osztály. Szerintem mindenki nagyon ügyesen teljesített.

Remélem, a következő 9-es évfolyam is élvezni fogja a farsangot.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése