2023. február 21., kedd

Könyvtári éjszaka 2023. - Interjú a győztesekkel


Február 2-án került megrendezésre a Könyvtári éjszaka program az iskolában, melynek a címe idén: "Veszélyes vizeken" volt, mivel a kalózok világába merülhettünk el ezen az estén. A nyertes csapat tagjaival (Rajkovics Levente, Menráth Tibor, Palsecz Csaba, Strung Dávid 11.D) készült riportunk.

Azok számára, akik nem vettek részt a programon, elmondanátok, hogy mi volt a csapatok feladata ezen az estén?

Levente: A sztori arról szólt, hogy a kalózok világába kerültünk, és el vagyunk átkozva, mivel régen Dark Jozef kapitány és a csapata elloptak valami kincset, és mi is belekerültünk ebbe az átokba, és csak akkor szabadulhatunk, ha megszerezzük a kincseket, és visszatesszük a ládába. 

Hogy lehetett a kincseket megszerezni?

Csaba: A termekbe (amik a szigetek és kikötők voltak) különböző feladatokat kellett megoldanunk. Pl.: BAS kockajátékot kellett játszani, vagy kampókézzel egy ládából kincseket, kulcsokat kiszednünk.

Tibor: A folyósok voltak a világ tengerei, melyeken a kalózcsapatok hajóztak. Meg kellett találnunk a kikötőket. 

Hogy találtátok meg a "kikötőket"?

Tibor: Először minden csapatnak egy palackpostát kellett megtalálnia, melyben egy térkép volt, ami elvezetett az első kikötőhőz. A mi palackunk pl. a régi ivókútba volt elrejtve. De voltak palackok lépcsőkorlátoknál, ablakmélyedésekben, szobor mögött, stb.

Dávid: A további helyszínekhez pedig a csillagok vezettek el, ugyanis a termek fölött égősorokból különböző csillagképek világítottak, amiket nekünk kellett beazonosítani, pl. a Nagy Medve, Orion, Hattyú, Cassiopea. Azért ezeknél a Google segítségét is igénybe vettük. 

Milyen érzés volt kalózkodni a Széchenyiben, mi volt a nyerés kulcsa?

Levente, Dávid: Jól éreztük magunkat. Nagyon tetszett a kellékek használata az évben (pl. még a csontvázat is beöltöztették kalóznak). Szerintem a legfontosabb dolog a koordináció volt, és hogy mindenkinek volt egy specifikus szerepe. 

Melyik feladat tetszett a legjobban? Miért? 

Levente: Nekem nagyon tetszett az a feladat, ahol vakon kellett megtalálni zenedobozokat, majd ki kellett találni, mit játszanak le. De a legizgalmasabb feladat egyértelműen a Bas volt. 

Csaba: Nekem tetszett az összes feladat, talán a sörpong és a kampókéz játék volt a legviccesebb.

Melyik feladatot tartottátok a legnehezebbnek, és miért? 

Levente: A legnehezebb feladat véleményem szerint a titkosírásos kirakós volt, mivel amikor megvolt az összes darab, nem tudtuk pontosan, mit csináljunk velük, és el is vesztettünk egy darabot. 

Csaba: A Mocsár-szigeten, amikor egy pallón kellett átkelnie a csapatnak egy lámpással, de egyszerre csak ketten mehettünk, és csak X percünk volt, na, ott kellett egy "kicsit" gondolkodnunk, mire rájöttünk a szisztémára.

Egy mondattal tudnátok jellemezni ezt az idei Könyvtári éjszakát? 

A téma, a kellékek összese kiemelkedő volt.

Szerintetek érdemes lenne jövőre is megrendezni ezt az eseményt? 

Dávid: Eléggé sokszínű és kreatív koncepciókat raknak össze a tanárok minden évben, így szerintem kár lenne nem megrendezni. Nagyon tetszett a tanárok kalóz jelmeze is.

Tibor: Mindenkinek ajánlanám ezt a programot, szerintem el kellene jönni egyszer mindenkinek.












 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése