2023. február 20., hétfő

Tudtad, hogy ő is zenél? - interjú Kuti Leventével, Tóth Botonddal és Tóth Erikkel

Ismét egy bandát mutathatunk be nektek, ők egy picit más típusú zenét játszanak, de azért a metál is ott van sok fiatal szívében. Igaz, ez nem egy elterjedt zenei stílus, ebből is látszik, hogy a széchenyista diákok mennyire sokszínűek. A következő delikvenseink: Kuti Levente, Tóth Botond és Tóth Erik, akiket leginkább a zene hozott össze, (meg osztálytársak is, jelenleg a 10. D-ben) és így alakult meg az Enormity nevű együttes. Így hát megkerestem a bandát, hogy mutassák be, mi is az igazi metál.


Mióta zenéltek?

Fél éve ebben a bandában, de ezelőtt is próbáltunk zenélni más bandákban, csak sosem éreztük magunkat úgy, mint ebben a csapatban. Számunkra nem csak az a fontos, hogy ki hogyan játszik, hanem az is, hogy milyen a személyisége. Mi először cselekszünk, aztán gondolkozunk. Milyen hangszereken játszotok?

Ez egy roppant érdekes kérdés, hogy milyen hangszereken játszunk. Krisztián, a basszerosunk. Kuti, a ritmusgitárosunk. Erik, a szólógitárosunk. És Boti pedig a dobosunk. Mi a bandátok neve, és hogyan alakultatok meg? 

A név: Enormity, és a banda úgy alakult meg, hogy nyáron mi négyen (a mostani banda) kitaláltuk, hogy elmegyünk kirándulni a Mecsekbe, és az este végére ott találtuk magunkat, hogy egy banda tagjai voltunk.

A bandátok neve honnan ered? 

Az Enormity azt jelenti, hogy szörnyűség. A név onnan ered, hogy úgy gondoltuk, nagyon sok szörnyűség van a világon és kénytelenek voltunk megmutatni, hogy mi szörnyűbbek vagyunk. És tudjátok, szokták mondani, hogy a hetedik napon Isten megpihent. Na, az egy hazugság; a hetedik napon adta a nevünket. Amúgy egy online szótárban olvastuk. Egy héten hányszor próbáltok?

Egy héten kétszer próbálunk. Nem régen termet váltottunk, egy probléma miatt elvesztettük a helyünket, és még nem nagyon találtunk ideális próbatermet, ezért kevesebbet tudunk próbálni, de a tanárunk stúdiójában gyakorlunk most. Kit tartasz zenei példaképednek? 

-Boti: Nekem nagyon sok zenei példaképem van, de a legnagyobb a zenetanárom, Tibor. Ha jellemeznem kellene a bandánkat egy másik bandával, akkor azt mondanám, hogy Mötley Crüe. -Erik: Én szintén a zenetanáromat, Tibort tartom a példaképemnek. Nagyon sok dolgot tanított nekem, és nem csak a zenével kapcsolatban, hanem élet területén is. -Kuti Nekem az Enormity gitárosa a példaképem, és minden megtennék, hogy olyan legyek, mint ő, és ez nem szarkazmus. -Krisztián Énnekem a példaképem Nikki Six. Ugyanúgy akarok élni, mint ő. Hogyan jellemeznétek a zenéteket? 

Hát saját zenénket nehéz jellemezni, trashmetalt játszunk. de ha valaki mást idézek, aki hallott minket játszani akkor: "Ha aznap minket dobtak volna le Hirosmirára és nem egy atombombát, akkor kő kövön nem maradt volna" Mit tartotok eddigi legnagyobb sikereteknek?

Az egyik legnagyobb sikerünk az, hogy végre össze tudtunk dobni egy jó számot, és jövőre fellépünk a Made In Pécs fesztiválon. Van valami jó sztoritok, ami a zenekarral történt?

Vagy egy csomó történtünk de azokat inkább jobb, ha nem mondjuk el, ezért kiválasztottuk nektek a legenyhébbet. Egyszer nyáron felutaztunk a Balatonra "nyaralni". Na, elég hamar meguntuk a vizet, és kitaláltuk, hogy elmegyünk egy elhagyatott városba. Úgy hívták, hogy Kis Moszkva. Persze, a hangszereink is nálunk voltak. Viszont Botinak összeszedtünk dobozokat, hogy ő is tudjon játszani. Amikor megérkeztünk a helyszínre, felmentünk az egyik tízemeletes tetejére és ott zenéltünk, egész este ott maradtunk. Utána 4 órát sétáltunk a legközelebbi buszhoz. Szerintem büszkén mondhatjuk, hogy ez volt életünk legfárasztóbb napja.

A zenénk készülőben van, és nagyon várjuk, hogy meg tudjuk osztani veletek. Énekest keresünk, jelezzétek, ha érdekel.

többi tagjai
Harcos Krisztián






2 megjegyzés: