2021. december 1., szerda

Ki mit tud?

Iskolánkban immár hagyomány, hogy lehetőséget adunk a tehetséges diákjainknak a bemutatkozásra. Ebben az évben a Ki mit tud? egyben a Helikon selejtezője is, hiszen 2022. áprilisában ÚJRA bevehetjük Keszthely városát.

Az idei Ki it tud 2021. december 8-án, 14 órától kerül megrendezésre, a 16-os teremben. Jelentkezni a Könyvtárban lehet, Wéber-Simon Kriszta tanárnőnél.

Egy kis ízelítő a 2019-es délutánunkról:

Mi is a tét?

  • három nap a legjobb csapattal (2022. április 21-22-23. csütörtököktől szombatig)
  • 20 művészeti kategória, amiben indulhat az iskola:

1.     vers- és prózamondás

2.     irodalmi alkotás

3.     színjátszás
4.     vizuális művészetek

5.     mozgókép és multimédia

6.     népzene
7.     népdal
8.     néptánc szóló és kamara

9.     néptánc együttes

10.   könnyűzene és ének -szóló és duó

11.   könnyűzene és ének -együttes és zenekar

12.   mozgásművészet és moderntánc -szóló és duó

13.   mozgásművészet és moderntánc –csoport

14.   komolyzene hangszerszóló

15.   komolyzene kamarazene

16.   komolyzene szólóének

17.   kamarakórus

18.   vegyeskar

19.   női kar

20.   egyéb



  •  a Helikon egy egyfordulós tehetségkutató verseny, ahol a diákok szakértő zsűrik előtt mérik össze tudásukat több művészeti kategóriában;
  •  kizárólag iskolai keretek között lehet nevezni;
  • nappali tagozatos, 9-12. évfolyamos diákok és diákcsoportok versenyezhetnek


A legutóbbi Helikonról így vélekedtek diáktársaitok:

„Nagyon tetszett az az igazi helikoni hangulat. Tetszett, hogy nagyon sok ember van és mind valamiben tehetséges. A szállás egyenesen fenomenális volt! Az étel is jó volt habár lehetett volna benne egy kis változatosság! Ami a legjobban tetszett a Helikonban az össznépi kórus volt, ahogy a Forr a világot énekeltük!”

 „Hogy megmutathattuk, hogy mire vagyunk képesek. Hogy új ismerősöket ismerhettünk meg vagy az előző Helikonról vagy régi ismerősökkel volt lehetőségünk találkozni. Hogy feltétel nélkül mindenki támogatott minden fellépőt és izgatottan várta a produkcióját. Hogy minden napszínes programokkal tarkították a rendezők és a tanárok a délutánjainkat és az estéinket”

„A Helikon egy fantasztikus élmény, szerintem minden embernek! A Keszthelyre vezető út fantasztikus volt.... Én voltam az a szerencsé,s aki a legelső, turistavezető székben ülhettem és így végig tökéletesen láttam az utat! János bá a mi sofőrünk nagyon jó fej volt! Szinte minden falun ismert egy jó éttermet.... Nekünk végül csak a Marcali Tesco maradt megállásra, de ez se baj! Mikor megérkeztünk a szállásra, na az brutális volt.... Olyan házat kaptunk, mint ami még nekünk sincs itthon  nagyon szép volt, főleg a konyha ahol a kórus nagy örömére vacsira csináltam mindenkinek palacsintát, vagyis mindenkinek, aki megvárta, hogy elkészüljön és maradt neki, mert eléggé későn értünk haza! Az első este egy komoly utcabuliba cseppentünk ahol az egész Kórussal csapattuk a cigány nótára (na, ezt se gondoltam volna magamról)! Másnap este már mi adtuk az ütemet és mindenféle városból való diáktársainkkal együtt buliztuk át az éjjelt! Felejthetetlen!”


VÁR A KI MI TUD? - hogy GYERE VELÜNK 

A HELIKONRA! :)



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése