2022. június 3., péntek

Melis Bálint- iskolánk egyik tehetséges diákja

Interjú Melis Bálinttal, iskolánk 10.A osztályos tanulójával, aki már többször bizonyította tehetségét a muay thai sportban.

1. Mikor kezdtél el sportolni és miért?

Igazából egészen kiskorom óta sportolok, de a muay thai-t apa által ismertem meg és szerettem bele, azóta ez az életem. 

2. Mi motivál téged, amikor nincs kedved az egészhez?

Vannak hosszú távú meg rövidebb távú céljaim, ezeket igyekszem fejben tartani. Vannak barátaim edzésen, akik segítenek átlendülni nehezebb időszakokon, továbbá ott van édesapám, aki szintén lejár edzésre és edzősködik is, segít motivációm fenntartásában! 

3.Volt-e nagyobb mélypont? pl.: komolyabb sérülés

Persze hogy volt, minden sportolónál van fizikai meg lelki mélypont, de ennek elkerülésében segíthet a jó edzésterv és jó felkészülés. Fizikai sérülés, mondjuk, térd-, hát-, sípcsontgyulladás, elrúgott lábfej. Ezeken pihenés, krémek, masszőr segítségével gyorsítható a gyógyulás. 

4. Melyik az az eredményed, amire a legbüszkébb vagy?

Vannak nevezetes pillanatok mérkőzéseken, meg vannak jó eredmények. Idén IFMA EB 3. hely, de mondjuk a mostani meccsemen, mind a kettőn voltak nagyon szép megmozdulásaim. Ugyanígy tavaly IFMA VB 5. hely vagy a WAKO Budapesti Világkupa győzelem. Igazából az összesre büszke vagyok! 

5. Mik a jövőben a terveid a sportban és azon kívül?

Sportban rövid távon 2 világbajnokság, amire koncentrálnom kell. De mellette tanulásra, jogosítványra szeretnék időt fordítani. 

6. Hogyan zajlik egy verseny előtti időszak?

A verseny jellegétől függő menetrend alapján ( alapozás, vegyes felkészülés, technikai és taktikai felkészüléssel) Szükség esetén fogyasztással, sportpszichológussal való egyeztetéssel  vagy hosszabb rövidebb edzőtáborokkal. 

7. Mennyire befolyásolja a mindennapi életedet a sok edzés?

Néha úgy érzem, kevés időm jut más dolgokra pl. tanulás, szórakozás. 

8. Milyen a kapcsolatod az edződdel és a csapattársaiddal?

Az edzőm és édesapám barátok, így belenőttem ebbe a kapcsolatba. Én úgy érzem, megadom a kellő tiszteletet, emellett jó a viszony az edzővel, továbbá édesapám is az edzőm, vele szintén jó viszonyt ápolok! Csapattársak közül természetesen vannak barátaim! Számos barátom van a válogatottban is ( Wako, IFMA), bár eleinte tartottam kicsit a beilleszkedéstől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése