2023. április 21., péntek

Iskolánk sikere egy szakmai versenyen

A napokban két rendészeti osztályunk jelentős sikereket ért el egy szakmai versenyen. 11.C osztály első helyen végzett, míg a 12.C osztály csapata a második lett.

A győztes 11. C-s csapattagok: 11.C: Bogdán Attila, Kern Kíra, Molnár Melitta, Sasvári Boróka, Szabó Richárd, Szente Boglárka, Vida Viktória, Zsifkó Luca. Felkészítő tanáruk: Dr. Nagy János r.alezredes.

A csapat tagjai közül Kern Kíra válaszolt készségesen a Diákszem kérdéseire.

Milyen versenyen vettetek részt, ki szervezte?

A szekszárdi Déli Agrárszakképzési Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban  2023. április 12-én megrendezésre kerülő a Rendőrségi Road-Show és csapatversenyen. A versenyt a Rendvédelmi Oktatási Kiképző Központ szervezte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével. Az iskolánkat mi, a 11. C csapata  és a 12. C osztály képviselte.

Milyen feladatok voltak? Melyik volt a legnehezebb? Melyik tetszett a legjobban?

 Hét feladatból állt a verseny (2 fizikai, 5 elméleti): sportvetélkedő, bűnügyi vetélkedő, határrendészeti kérdések, rendvédelmi ismeretek,  rendvédelmi akadálypálya, közlekedésrendészeti vetélkedő, bűnmegelőzési verseny. A feladatok helyszíneit, amik a sportcsarnok bel- és külterületén voltak megtalálhatóak, egy menetlevél segítségével tudtuk követni. Nekem személy szerint az összes feladat nagyon tetszett, színesek voltak, és minden állomáson közvetlenek voltak velünk!!

Hogyan készültetek a versenyre? Ki készített fel benneteket?

Őszintén megvallva, nem sok felkészítés előzte meg, de nem is baj, mégis elsők lettünk, szóval elég volt az a csöppnyi tudás, ami bennünk volt.

Mennyire tetszett a verseny, a lebonyolítás, a helyszín, stb.?

A verseny szervezésével nagyon elégedettek voltunk, az elejétől a végéig remek volt. Elláttak minket kétszeri hideg csomaggal is; az egyik reggeli, a másik ebéd volt, és tökéletesen jól laktunk vele, azok a programok is tökéletesen lekötöttek minket, ami a versenyen kívül került megrendezésre a nap folyamán, illetve megismerkedhettünk pár egyetemmel és TEK-esekkel beszélgethettünk.

Milyen versenyen kívüli programok voltak?

- Terrorelhárítási Központ bemutatója 

- Fegyverzettechnikai bemutató

- Rendőrautó / rendőrmotor bemutató

- Biztonsági övszimulátor bemutató

- Drón bemutató

- BRFK Hagyományőrző Rendőrszázad bemutatói

- Police-Medic bemutató

- Balesetmegelőzési tájékoztató

- Bűnmegelőzési tájékoztató

- Intézkedéstaktikai bemutatóhely

- Körmendi Rendvédelmi Technikum

- Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK

- Pszichológiai teszt

- Kutyás bemutató

- Intézkedéstaktikai bemutató

Milyen érzés volt megnyerni a versenyt? Hány csapat közül diadalmaskodtatok? Mi lett a jutalmatok? 

Amikor meghallottuk, hogy a mi széchenyis csapatunk nyert, ujjongtunk az örömtől és nagyon boldogok voltunk!! Tizenhárom 6-8 fős csapat közül lettünk az elsők, ami nem kis eredmény, szerintem. A nyereményünk pedig egy fehér kis hátizsák, amiben volt egy powerbank meg 1 sildes sapka, ebből minden résztvevő kapott. A mi külön jutalmunk a győzelemért pedig egy 8000ft-os ajándékutalvány a Decathlonba és a Rendőrakadémia látogatása, ami nem kis dolog 🤩.  Ricsi egyébként kapott különdíjat is, mert az akadálypályát ő teljesítette a legrövidebb idő alatt, azaz 27mp alatt.

Gratulálunk Nektek, és további sikereket kívánunk a csapat tagjainak!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése